Vi är Kosa Sport

På den här sidan hittar du information om företaget Kosa Sport.

Vi är Team Kosa

Anton profilbild

ANTON AXELLIE

CEO / CO-OWNER

Joel Gamerov

KUNDANSVARIG
medarbetare

TOVE EKBERG

DESIGNER

DANIEL.H

E-COMMERCE MANAGER LAGERANSVARIG

Historik

Namnet ”KOSA” kommer ursprungligen från initialerna tillhörande Kjell Olsson och Stig Andersson, som grundade företaget redan 1977.
I september 2021 köptes Kosa upp och drivs idag av Per Egeryd, Anders Nordbrandt, Eric Tengroth och Anton Axellie.
Under årens lopp har vi alltid satt kunden i centrum och kan idag stolta säga att vi är världens största tillverkare av bandyutrustning.

Verksamhet

Förutom att tillverka bandyutrustning, levererar vi specialdesignade matchställ till en mängd klubbar och föreningar runt om i världen. 2022 ingick vi ett samarbete med Svenska bandyförbundet och levererar idag utrustningen till landslagstrupperna. Samma år lanserade vi även en helt ny träningskollektion med fokus på ny stilren design och bättre passform samt funktionalitet. Det är också första gången KOSA tagit fram en träningskollektion för damer, det var en självklarhet för oss.

Vår Vision

Våra kunder är vårt fokus och vi har dig som utgångspunkt i allting vi gör!

”Att vara världens största bandyleverantör är ett privilegium och något vi behöver förvalta samt utveckla, därför har vi nyligen påbörjat en utvecklingsresa. Vår vision är att hålla en hög kvalitet, funktionalitet och skapa produkter med god passform som alla vill bära. Det ska vara enkelt för dig som kund att köpa dina produkter därför är tillgängligheten ett stort fokusområde för oss. Ett led i det arbetet är att vi har flyttat huvudkontoret till Örebro och kommer senare i år även att flytta vårt lager till större lokaler i Karlskoga . Vi har dessutom påbörjat ett stort arbete med re-branding där vi ska förvalta det fina arvet med varumärket och utveckla det till något som andas nutid och framtid.”

– Anton Axellie, VD

Här finns vi

Huvudkontor
Besöksadress:
Idrottsvägen 31 B
702 32 Örebro
Örebro län

Utdelningsadress:
c/o Kosa Sport AB
Idrottsvägen 31 B
702 32 Örebro
Örebro län

Lager
Betongvägen 5
691 42 Karlskoga
Örebro län

Behöver du kontakta oss?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi föredrar mail-kontakt och svarar normalt inom någon timma.

För allmänna frågor och funderingar: 

Frågor gällande beställningar och ordrar:

Frågor gällande sublimerade kläder och design:

För akuta ärenden eller om du föredrar att ringa till oss. Våra öppet-tider är:
Måndag till fredag mellan 10-15

Använd gärna formuläret nedan vid kontakt

Anton profilbild

ANTON AXELLIE

CEO / CO-OWNER

Joel Gamerov

KUNDANSVARIG
medarbetare

TOVE EKBERG

DESIGNER

DANIEL.H

E-COMMERCE MANAGER LAGERANSVARIG

Kosa Sport Expanderar – Mer Personal På Lagret och Ett Förstärkt Sälj-Team

Kosa Sport expanderar och förstärker styrkan både på huvudlagret i Karlskoga samt i sälj-teamet. Detta för att möta upp företagets nya växande behov. Vi välkomnar våra nya medarbetare Jonas, Jennifer och Frida, som kommer att bli ett stort tillskott till ett redan starkt team. Detta är inte bara spännande nyheter för oss på Kosa Sport utan också för alla sport-entusiaster och idrottare runt om i landet då vi kan öka kapaciteten och förbättra servicen.

Satsning på Lagerkapacitet och Effektivitet

Kosa Sport har alltid haft som mål att kunna erbjuda ett brett utbud inom framför allt bandy-utrustning och tillbehör, och med den senaste expansionen får vi möjlighet att göra det i ännu större omfattning. Genom att öka antalet medarbetare på lagret kan vi hantera en större mängd produkter och snabbare svara på kunders behov.

Detta innebär kortare leveranstider och en bättre köp-upplevelse för kunderna. Oavsett om du är en bandy-klubb/idrotts-förening som behöver utrustning i tid för säsongen eller en individuell spelare som vill ha de senaste produkterna snabbt, kan du lita på att Kosa Sport är redo att leverera.

Ett Starkare Sälj-Team För Personlig Service Och Dynamisk Produkt-utveckling

Kosa Sports sälj-team har alltid varit känt för sin kompetens och engagemang för att hjälpa kunderna hitta rätt produkter för sina behov. Med den senaste expansionen har företaget förstärkt sälj-teamet ytterligare. Detta innebär att vi får möjlighet att expandera mot andra sporter än bandyn.

Inom våra lag-kläder är vi redan igång att ta fram kollektioner mot volleyboll, fotboll och handboll. Men våra visioner stannar inte här utan vi ser framåt och idag kan vi, om behovet visar sig, ta fram vilka kläder som helst!

En Positiv Framtidsutsikt För Svensk Sport

Kosa Sports expansion är inte bara en viktig händelse för företaget självt, det är också en positiv framsteg för hela det svenska idrotts-samhället. Genom att erbjuda högkvalitativ sportutrustning och en personlig shopping-upplevelse stärker Kosa Sport sitt åtagande att stödja sport och motion i landet.

För idrottare och sport-entusiaster betyder detta att det blir ännu enklare att få tag på de produkter och tjänster som behövs för att uppnå sina tränings-mål och lyckas på banan, planen eller i gymmet. Det är en spännande tid för alla som värdesätter en aktiv och hälsosam livsstil.

Slutsats

Kosa Sport tar sportutrustning och kundservice till en ny nivå med sin senaste expansion. Med mer personal på lagret och ett stärkt sälj-team kan du förvänta dig snabbare leveranser, bättre rådgivning och en ännu mer tillfredsställande shopping-upplevelse. Så oavsett om du är en amatör eller en professionell idrottare, se fram emot att dra nytta av Kosa Sports engagemang för att göra sporten tillgänglig för alla. Detta är en utveckling som vi alla kan dra nytta av och vara stolta över.

Kosa Sports Stora Lagerrensning och Utförsäljning – Här är Ditt Gyllene Tillfälle!

När hösten smyger sig på och löven börjar byta färg så är dags för något speciellt! Kosa Sport, en av Sveriges mest pålitliga namn inom bandyutrustning och tillbehör, har just avslöjat sin stora lagerrensning och utförsäljning för 2023. Det här är inte bara ett tillfälle att fynda fantastisk bandyutrustning, det är ett tillfälle att börja en ny tradition som bandy-fans och spelare kommer att se fram emot kommande år.

En Tradition Som Är Här För Att Stanna?

Kosa Sport har ett återkommande behov av att “rensa” lagret för att ge plats för nya produkter och vi är den första som får erkänna att detta arbete har hamnat lite efter. Detta innebär att vi har samlat mängder av produkter som är utgående och därför genomför vi nu den här “lagerrensningen”, Detta kommer dock att vara ett återkommande behov och, vem vet, kanske är vi inne på att skapa en ny trend inom företaget?!

Ett Bredare Utbud Än Någonsin Tidigare

I år har Kosa Sport överträffat sig själva eftersom vi i samband med flytten av lagret har “hittat” mängder av utgångna produkter. Därför är utbudet i år både brett och stort av de artiklar som ingår i “rensningen”.

Spara Pengar, Lev Hälsosamt

En av de mest lockande aspekterna av Kosa Sports utförsäljning är möjligheten att spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten. Att investera i bra sportutrustning är avgörande för att uppnå dina träningsmål och för att hålla dig frisk och aktiv. Kosa Sports utförsäljning gör det enklare än någonsin att få tag på de produkter du behöver utan att tömma plånboken.

Råd till Utförsäljningsgäster

För att göra din shoppingupplevelse så smidig som möjligt under Kosa Sports stora lagerrensning och utförsäljning, här är några tips:

  1. Vänta inte: De bästa fynden går åt snabbt, och eftersom det handlar om begränsade partier så är det “först till kvarn” som gäller.
  2. Undersök “Outlet-sidan” regelbundet: Vi vet inte från dag till dag vad vi lägger upp i Outlet-sidan och vill du inte missa ett erbjudande så kontrollera sidan med jämna mellanrum.
  3. Om du är osäker på storleken: All försäljning på Outlet-sidan och lagerrensningen omfattas av samma ånger-rätt och retur-rätt som gäller på hela Kosa Sport:s webb-plats. Använd dock i första hand våra storleksguider 😉
  4. Var flexibel: Vem vet, du kanske hittar något som du inte visste att du behövde till ett fantastiskt pris.

Slutsats

Kosa Sports stora lagerrensning och utförsäljning är mer än bara en försäljning; det är en möjlighet att investera i din hälsa och ditt sportiga liv. Med högkvalitativ utrustning till oslagbara priser är detta ett tillfälle som du inte vill missa. Så, gör dig redo att fynda och lev ett aktivt och hälsosamt liv med Kosa Sport!

Kosa Sport Flyttar Lagret Från Motala Till Karlskoga – En Ny Era Börjar

I april 2023 skedde en stor förändring inom företaget Kosa Sport då vi flyttade vårat lager från Motala till Karlskoga. Den här flytten innebar inte bara en geografisk förändring utan markerar också början på en ny era för företaget och vårat engagemang i idrottssamhället.

En Historisk Resa

Kosa Sport har en lång och stolt historia som sträcker sig tillbaka till 1970-talet. Företaget har alltid varit engagerat i att tillhandahålla högkvalitativa sportprodukter och utrustning till atleter och sportentusiaster över hela världen (främst inom bandy-sporten). Genom åren har Kosa Sport byggt upp en stark närvaro i Motala, där vårat lager tidigare var beläget.

Flytten har varit bitterljuv, att bryta upp från inrotad plats kändes tungt, samtidigt kändes det både nödvändigt och spännande att få komma in i nya lokaler där vi kan utvecklas och bättre möta kundernas behov i.

Flytten från Motala till Karlskoga representerade dock mer än bara en logistisk förändring. Den markerade också företagets beslut att fortsätta utveckla och stärka sitt engagemang inom sportindustrin. Karlskoga, med sitt strategiska läge och moderna infrastruktur, erbjöd en perfekt plats för Kosa Sport att växa och utvecklas.

En Ny Era Börjar

Med flytten till Karlskoga har Kosa Sport skapat möjligheter för sig själva att expandera och förbättra sina tjänster. Det nya lagret i Karlskoga är betydligt större än det tidigare i Motala, vilket möjliggör en ökad lagerkapacitet och därmed bättre möjligheter att hålla ett brett sortiment av sportutrustning, matchkläder och fritidskläder i lager.

Dessutom har företaget investerat i moderna teknologiska lösningar för att effektivisera sin verksamhet och snabba upp leveransprocessen. Detta innebär att kunder kommer att kunna få sina produkter snabbare och mer pålitligt än någonsin tidigare.

En Fördel För Idrottsvärlden

Kosa Sports beslut att flytta till Karlskoga är inte bara fördelaktigt för företaget självt, utan också för hela idrottsvärlden i Sverige och Norden. Genom att förbättra sin logistik och leveranskapacitet kan Kosa Sport nu erbjuda bättre service till idrottsklubbar, träningscenter och enskilda idrottare runt om i landet.

Detta innebär att fler människor kommer att ha tillgång till högkvalitativ sportutrustning och därmed har bättre förutsättningar att nå sina träningsmål och utvecklas som idrottare. Det är en positiv utveckling som kommer att gynna hela det svenska idrottssamhället.

Avslutande Tankar

Kosa Sports beslut att flytta sitt lager från Motala till Karlskoga i april 2023 är en milstolpe i företagets historia och en spännande förändring för hela sportutrustningsindustrin i Sverige. Med ökad kapacitet, modern teknologi och en starkare närvaro är Kosa Sport redo att fortsätta sitt arbete med att stödja idrott och främja en aktiv livsstil.

Denna flytt är ett exempel på hur företag kan utvecklas och anpassa sig för att bättre betjäna sina kunder och stärka sitt engagemang för samhället. För idrottare och sportentusiaster runt om i landet är detta en lovande nyhet som kommer att göra det enklare än någonsin att få tag på den bästa utrustningen för sina träningsbehov. Vi ser fram emot att följa Kosa Sports framgångar i den nya eran och hur de fortsätter att bidra till en aktiv och hälsosam livsstil för oss alla.

KOSA SPORT INLEDER SAMARBETE MED SVENSKA BANDYFÖRBUNDET OCH LANDSLAGSTRUPPERNA

Landslaget i samarbete med Kosa Sport

KOSA SPORT INLEDER SAMARBETE MED SVENSKA BANDYFÖRBUNDET OCH LANDSLAGSTRUPPERNA

Pressmeddelande 3 dec. 2022
 

KOSA Sport kan med stor glädje och stolthet nu meddela att vi har fått uppdraget att utrusta spelare och ledarteam för samtliga lag inom herr, dam och ungdom med bland annat matchställ, utrustning samt plagg för användning off-ice till Svenska Bandyförbundet och landslagstrupperna.

Bandyn har varit hjärtat i KOSA Sports verksamhet sedan företagets start och vi beskriver det som oerhört betydelsefullt att få förtroendet att leverera till Svenska Bandyförbundet.

”- Vi är väldigt glada över att få börja samarbeta med Svenska bandyförbundet och medverka till att ta svensk bandy till nya höjder. Vi befinner oss i en spännande fas just nu med ny ägarstruktur och ny personal på plats och det ska bli riktigt spännande att se vad vi kan skapa tillsammans! Just nu jobbar vi stenhårt med produktutveckling och vi ser fram emot att leverera ännu bättre bandyprodukter framöver.”

Anton Axellie, CEO, KOSA SPORT

Vill du bli ett med teamet?

Älskar du sport? Drivs du av spännande utmaningar och brinner för kundbemötande? Då kan du bli en i gänget hos världens största leverantör av bandyprodukter och sportswear. Lediga tjänster listas nedan, alla ansökningar mailas till info@kosa.se
Välkommen med din ansökan!

Här annonserar vi våra lediga tjänster

Vi har inga lediga tjänster för tillfället

Spontanansökan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Här hittar du våra återförsäljare

Vi finns på marknadsplatserna

Varukorg

Gå med i vårt nyhetsbrev!

Få unika rabatter och de allra senaste nyheterna direkt på mailen!
Inget spam, vi lovar!

What Our Clients Say
527 recensioner